شارژرهای بیسیم در راه ورود به بازار
شرکتهای مختلف در تلاش برای توسعه شارژرهای بیسیم راه دوری هستند که بتوانند دستگاهها را از فاصله چند متری شارژ کنند. به نظر میرسد در سال ۲۰۱۸ بالاخره شاهد عرضه این شارژها به بازار خواهیم بود.
اپل آخرین شرکتی بود که آیفونها خود را به قابلیت شارژر بیسیم مجهز نمود. تلفنهای هوشمند ۲۰۱۷ این شرکت (آیفون ۱۰، ۸ و ۸ پلاس) از فناوری Qi پشتیبانی میکنند که در حال حاضر یکی از پرکاربردترین استانداردهای شارژ بیسیم است. اما همانطور که میدانید این فناوری و سایر فناوریهای شارژ بیسیم یک ضعف جدی دارند و آن این است که لازم است دستگاه را بر روی صفحه شارژ قرار دهید تا در فاصله چند میلیمتری با صفحه القا قرار گیرند. به این ترتیب شما نمیتوانید همزمان با شارژ شدن تلفن همراهتان از آن استفاده کنید.
یکی از شرکتهایی که در زمینه شارژرهای بیسیم از راه دور کار میکند اوسیا (Ossia) است. این شرکت به تازگی با یکی از تولید کنندگان مطرح قطعات الکترونیک با نام مولکس (Molex) وارد همکاری شده تا به روند توسعه فناوری خود سرعت ببخشید. بر اساس پیشبینیها این همکاری موجب به ارائه اولین محصول این شرکت در سال جاری خواهد شد. فناوری به کار رفته در این شارژر (و فناوریهای مشابه در دست توسعه دیگر شرکتها) فناوری شارژ بیسیم کوپل نشده (uncoupled charging technology) نامیده میشود. این فناوریهای خواهند توانست گوشی شما را از پشت دیوار هم شارژ کنند.
اوسیا از امواج رادیویی برای انتقال داده و انرژی استفاده میکند. فرستندههای شارژر کوتا (Cota) میتوانند امواج را به طور همزمان برای تلفنهای همراهی که در محدوده چند متری شارژر قرار گرفتهاند ارسال کنند. این شرکت همچنین باتریهای قلمی ساخته است که مجهز به گیرنده امواج شارژر کوتاه هستند!
یکی از شکلهای ساخته شده کوتا پنلی است که برای قرارگیری این شارژرها سقف طراحی شده است. اوسیا مدعی است میتوان با قرار دادن دو عدد شارژر در سقف، تمام فضای یک کافیشاپ، اتاق کار یا سایر فضاهای بسته را به طور کامل تحت پوشش شارژ بیسیم قرار داد.
اوسیا اولین بار در سال ۲۰۱۳ پس از ۶ سال تحقیق و توسعه از نسخه پروتوتایپ شارژر بیسیم خود رونمایی نمود. در آن زمان برای استفاده از این شارژر کافی بود یک دانگل کوچک را به تلفن همراه خود متصل کنید. اوسیا وعده داده بود محصولش در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه میشود، اتفاقی که رخ نداد.
حالا پس از گذشت ۳ سال از تاریخ موعود، معاون بازاریابی اوسیا، آقای جنیفر گنرز (Jennifer Grenz) مدعی است در نتیحه همکاری جدیدشان با مولکس خواهند توانست این شارژر بیسیم را در نیمه دوم سال میلادی جاری روانه بازار کنند. مولکس شرکت ۸۰ ساله آمریکایی است که سابقه درخشانی در صنعت تولید قطعات الکترونیک دارد و در سالهای فعالیتش نقش موثری در توسعه فناوری اولین رادیو به گار رفته در خودرو، اولین تلفن همراه و اولین تلویزیون اچدی (HDTV) داشته است.
دستگاههایی که منطبق با شارژر کوتا ساخته شده باشند با استفاده از آنتنهای کوچک میتوانند از طریق سرویس کوتا کلاد (Cota Cloud) فعال، مدیریت و مانیتور شوند. گیرندههای این شارژر آنقدر کوچک هستند که بتوان از آنها در ابزارهای اینترنت اشیا، پوشیدنی و بسیاری گجتهای دیگر مورد استفاده قرار گیرند.
لیلی ینگ (Lily Yeung) معاون شرکت مولکس میگوید شرکتش دو سال پیش همکاری با اوسیا را در قالب تامین سرمایه آغاز نموده است. این دو شرکت هفته گذشته به طور رسمی همکاری خود را اعلام نمودند و گفتند که در حال حاضر بر روی نسل جدید آنتنهای کوتا کار میکنند که در شکلها و ابعاد مختلف برای بهکارگیری در وسایل و ابزارهای گوناگون تجاری طراحی شدهاند.
اولین سری محصولات اوسیا چند بازار مختلف را هدف خواهند گرفت که اولین آنها بازار ابزارهای اینترنت اشیا است. این گجتها نه تنها انرژی مورد نیاز خود را از طریق آنتنهای کوتا دریافت میکنند، بلکه میتوانند با استفاده از این فناوری به ارسال و دریافت داده نیز بپردازند.
خانم ینگ معتقد است یکی موانع موجود برای عرضه شارژرهای بیسیم راه دور شرکتش تایید کمیته فدرال مخابرات (FCC) آمریکاست. این در حالی است که انرجوس یکی از رقیبان شرکت اوسیا به تازگی و پس از مدتها تلاش بالاخره تایید این کمیته را برای شارژر از راه دور دریافت نموده است.
شرکت انرجوس دو هفته پیش اعلام نمود که مجوز FCC را برای شارژر بیسیم خود با عنوان واتآپ دریافت نموده است. این شارژر از فناوری فرستندههای میدان مغناطیسی استفاده میکند که شبیه استانداردهای شارژر بیسیم کنونی است.
هفته گذشته نیز رییس کمیته فدرال مخابرات آمریکا در توییتی از انرجوس بابت اظهار فناوری خود به این کمیته تشکر نموده و گفت:
در انتظار رونمایی از فناوریهای شارژ بیسیم آینده خواهد بود
ینگ میگوید:
این یک نشانه خوب است که بدنه سازوکار تنظیم مقررات آماده پذیرش فناوریهای جدید است.
انرجوس مدعیاست شارژر واتآپ (WattUp) این شرکت میتواند ابزارهای مختلف مانند تلفنها، بلندگوها و ساعتهای هوشمند را از فاصله ۴/۵ متری شارژ کند. انرجوس نیز همانند اوسیا به سراغ یک شرکت تولیدکننده قطعات نیمههادی به نام دیالوگ (Dialog Semiconductor) رفته تا با همکاری آن فناوری خود را توسعه داده و روانه بازار کند.
خانم ینگ معتقد است صنعت خردهفروشی، اتوماسیون خانگی و تولید انبوه بزرگترین بازارهای بالقوه برای فناوری شارژ بیسیم هستند. امروزه کارخانهها از تعداد زیادی حسگر و ابزار اینترنت اشیا برای نظارت، مدیریت و نگهداری روند تولید و تبادل داده این حسگرها استفاده میکنند. در ساختمانهای هوشمند هزاران حسگر به کار رفته که داده گوناگون را جمعآوری و برای یکدیگر ارسال مینمایند تا برای تنظیم دمای محیط و سایرکاربردها مورد استفاده قرار گیرد. فروشگاههای خواروبار از برچسبهای الکترونیکی قیمت متصل برای دریافت و نمایش قیمت کالاهای خود بر روی قفسهبندی استفاده میکنند. همه این دستگاهها دارای باتری هستند و شارژر بیسیم یک روش ایدهآل برای رفع نیاز آنها به تعویض دورهای باتری است.
مایکل لیبمن (Michael Leabman)، بنیانگذار و مدیر فناوری شرکت انرجوس در حال نمایش نحوه عملکرد شارژرهای بیسیم این شرکت و ارسال انرژی در فواصل متوسط و بلند
فناوری شارژ بیسیم کوپل نشده معمولا انرژی پایینی (کمتر از ۱ وات) را ارسال مینماید، شرکتهای اوسیا، انرجوس و یوبیم (uBeam) هرسه در نمایشگاه دستگاههای الکترونیک (CES) امسال لاسوگاس فناوریهای شارژ کوپل نشده خود را به نمایش گذاشتند.
نحوه کار شارژرهای بیسیم
در پاییز سال گذشته اپل اعلام نمود شارژرهای بیسیم ایر پاور (AirPower) این شرکت در سال ۲۰۱۸ میلادی عرضه خواهند شد. یک ماه بعد از رونمایی از این شارژر، اپل شرکت نیوزلندی پاور بای پروکسی (PowerByProxi) را به مالکیت خود درآورد. این شرکت بر روی فناوریای کار میکرد که میتوانست انرژی را به طور همزمان برای چند دستگاه ارسال نماید؛ از هدفون گرفته تا ریموت کنترل. این شرکت چند نمونه شارژر آزمایشی ساخته است، از جمله جعبهای که میتواند همزمان چند دستگاه را شارژ نماید.
اگرچه انتظار داریم کاربرد اصلی این شارژرها برای تلفنهای همراه باشد، اما اپل احتمال قصد دارد این شارژر را در وهله اول برای شارژ ابزارهای جانبی دیگر مانند ریموت اپل تیوی یا موس بیسیم –یا حتی کاربردهای صنعتیتر- به کار گیرد. اپل استاندارد Qi را برای تلفنهای همراه خود در نظر گرفته است و در حال حاضر هم این فناوری در آیفون ۱۰ و ۸، ساعت هوشمند و ایربادهای این شرکت حضور دارند، بنابراین باید منتظر بمانیم تا ببینیم در نهایت فناوری شارژ بیسیم جدید را بر روی کدام دسته از محصولاتش قرار خواهد داد.
پاوربایپروکسی یک شرکت توسعهدهنده فناوری است، بنابراین شارژرهایی که میسازد در حد نمونههای اثبات فناوری هستند. این شرکت نیز با شرکتهای مطرح تولید کننده مانند سامسونگ، لینیر (Linear) و تگزاس اینسترومنت (Texas Instrument) برای ساخت تجاری محصولاتش همکاری مینماید.
آخرین نمونه شارژر ساخته شده توسط پاوربایپروکسی با عنوان پروکسی-کام (Proxi-Com) میتواند همانند شارژرهای اوسیا به صورت همزمان انرژی و داده را ارسال نماید. شارژرهای این شرکت در ابتدا از سه پروتکل صنعتی کن (CAN) مورد استفاده در خودروها، اترنت (Ethernet) و پایههای ورودی-خروجی چند منظوره دیجیتال (Digital GPIO) پشتیبانی خواهند نمود.
اوسیا نیز در تلاش است با همکاری یک شرکت آلمانی شارژرهای بیسیم کوتا را تا سال ۲۰۲۱ در داخل خودروهای شخصی و عمومی به کار گیرد تا نهتنها دستگاههای مسافران را شارژ کند، بلکه حسگرهای انرژی مورد نیاز حسگرهای به کار رفته در خودروها را نیز تامین کند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
استفاده از مطالب سايت دیجیکالا مگ فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت به شرکت نوآوران فن آوازه (فروشگاه آنلاین دیجیکالا) تعلق دارد.