رویگردانی شرکتهای آلمانی از تجارت با ایران بعد از خروج ترامپ از برجام
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه “بیلد” آلمان در گزارشی نوشت: اوایل هفته شرکتهای آلمانی هنوز در رؤیای تجارتهای میلیاردی با ایران بودند. حالا این تجارتها ناگهان به یک سیبزمینی داغ برای شرکتهای آلمانی تبدیل شده و هیچ کس نمیخواهد آن را نگه دارد و به آن پایبند باشد.
حدود ۱۱ شرکت صادرات آلمانی که با ایران مبادلات تجاری انجام میدادند در پاسخ به سؤالی که نشریه بیلد از آنها درباره تجارت با ایران پرسیده بود گفتند که آنها رسماً عواقب تصمیم آمریکا را مورد ارزیابی قرار میدهند، اما در عین حال طبق قوانین و مقررات بین المللی عمل خواهند کرد.
نشریه “بیلد” در ادامه نوشت: این بدین مفهوم است که آنها همچنین به مقررات دولت دونالد ترامپ در آمریکا هم پایبند خواهند بود. هیچ کس نمیخواهد برای عایدی چند یورو تجارت در ایران کسبوکارهای بزرگتر و تجارت با آمریکا را در معرض خطر قرار دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: اگرچه ایران نیاز و تقاضای بالایی برای اتومبیل، هواپیما و ماشینآلات دارد اما در سال ۲۰۱۷ ایران در جایگاه ۵۰ کشورهای صادرکننده کالاهای آلمانی قرار داشت و حدود ۲٫۹۷ میلیارد یورو کالا به این کشور فروخته شد، این در حالی است که میزان مبادلات تجاری با آمریکا حدود ۱۱۱٫۵ میلیارد یورو و این کشور در جایگاه اول کشورهایی قرارداشت که آلمان با آن مبادلات تجاری داشت.
نویسنده در ادامه به فروش پایین بسیاری از شرکتهای آلمانی هنکل و زیمنس به ایران با وجود لغو تحریمها بعد از برجام اشاره کرده همچنین نوشت: شرکت فولکس واگن از سال ۲۰۱۶ در مجموع حدود ۱۶۰۰ اتومبیل به ایران فروخته است در حالی که فروش آن در دنیا حدود ۱۰ میلیون در سال است.
بهنوشته نشریه “بیلد” آلمان، شرکت ساختمانی و خدماتی “بیلفینگر” آلمان هم میخواهد سفارشهای کمتری را قبل از پایان ضربالاجل ۹۰روزه ترامپ برای ایران مقرر کند.
کشورهای اروپایی و آلمان هم با وجود اینکه ظاهراً دم از حفظ برجام میزنند، اما درباره مقاومت علیه تحریمهای ضدایرانی آمریکا تردید دارند.
در همین راستا «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان در مناقشات با آمریکا درباره توافقات اتمی با ایران درباره انتظارات بیش از حد از اروپا هشدار داده و در سخنانی اعلام کرده است: «ما نباید خود را قویتر از آنچه هستیم نشان دهیم».
مرکل گفت: «اروپا نمیتواند بهتنهایی خود را بهعنوان قدرت صلح نشان دهد. باید این مسئله مشخص شود که اصلاً تا چهحد میتوان از توافق هستهای با ایران حمایت کرد در صورتی که قدرت بزرگ اقتصادی یعنی آمریکا دیگر در این راستا مشارکت نداشته باشد».
همزمان ، «پیتر آلتمایر»، وزیر اقتصاد آلمان هم در سخنانی این مسئله را آشکار کرده است که دولت آلمان این امکان را ندارد که از شرکتهای آلمانی علیه تحریمهای اقتصادی آمریکا ضدایران حمایت کند.
“هایکو ماس″، وزیر امور خارجه آلمان هم حمایت از شرکتهای آلمانی در برابر تحریمهای آمریکا را بعید دانسته است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
استفاده از مطالب سايت دیجیکالا مگ فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت به شرکت نوآوران فن آوازه (فروشگاه آنلاین دیجیکالا) تعلق دارد.