آیا آلمان اجازه برداشت پول ایران را میدهد؟
توافق هسته ای که قرار بود تحریم های اقتصادی ایران را لغو کند، اکنون تبدیل به معضلی شده است که حتی بانیان آن نیز نمی توانند مشکلات آن را حل کنند.
برجام به گونه ای بسته شده است، دست ایران را هم با خود بسته است، چرا که با وجود نقض برجام حتی با خروج آمریکا از آن همچنان مسئولین دولت و دست اندرکاران مذاکرات هسته ای در تکاپوی ادامه مذاکرات با اروپا هستند تا راه حلی برای زنده ماندن برجام بیابند.
جمهوری اسلامی ایران اکنون به خاطر فروش نفت یا صادرات هر کالایی به خارج از کشور، دارایی هایی در بانک های کشورهای خارجی دارد.
یکی از مهمترین بخش های توافق هسته ای که باید اجرا می شد، رفع موانع روابط بانکی با ایران بود.
این بخش از این جهت اهمیت دارد که پول های بلوکه شده ایران در بانک های خارجی آزاد میشد و میتوانستیم آنها را به کشور بازگردانیم.
اما اینگونه نشد، بانک های خارجی که پول های ایران در آنها است، به خاطر بدعهدی آمریکا و اروپا، اموال ایران را انتقال ندادند. حتی نفتی که در این مدت فروخته شده است، پول آن به بانک های کشور واریز نکشته چرا که مشکلات بانکی همچنان باقی است.
پس از خروج آمریکا از برجام که نابودی آن را رقم زد، دولتمردان تصمیم گرفتند تا با انجام مذاکره با اروپا، توافق هسته ای را بدون آمریکا ادامه دهند.
هنوز از مذاکرات ایران و اروپا نیتجه ای به دست نیامده است، قرار شده تا این گفت وگوها ادامه داشته باشد، اما امیدی به اروپا هم نیست.
تنها چین و روسیه اعلام کرده اند که زیر بار تحریم های اقتصادی یکجانبه آمریکا علیه ایران نخواهند رفت، البته این دو کشور نمی توانند حقوق ایران در برجام را تأمین کنند.
چین و روسیه نیز از گزند جنگ اقتصادی آمریکا با آنها و تحریم هایی که آمریکا و اروپا علیه روسیه اعمال کرده اند در امان نیستند.
اکنون که شرایط برجام روز به روز وخیم تر می شود و می رود تا شاید حتی پول های ایران در بانک های خارجی بلوکه شده و دیگر اجازه دسترسی به آنها را نداشته باشیم، درخواست ایران برای انتقال ۳۰۰ میلیون یور در بانک آلمان هنوز بی پاسخ مانده است!
برجام حتی نتوانست دارایی های ایران در دیگر کشورها را به کشور بازگرداند و اکنون دولتمردان باید در انتظار موافقت مقامات آلمانی برای برداشت و انتقال پول ایران باشند. چه میزان از دارایی های ایران در بانک های کشورهای خارجی موجود است که نمیتوان آنها را به کشور انتقال داد؟
اگر قرار بر این باشد که از این پس نیز پول فروش نفت ایران در حساب بانک های خارجی باقی بماند و به دست ایران نرسد، چه لزومی در فروش نفتی که برای کشور عایدی ندارد، خواهد داشت؟
تحریم های یکجانبه آمریکا که زمینه آن آماده شده، قرار است از نیمه مرداد ماه علیه ایران اعمال شود. آمریکا سعی کرده تا کشورهای متحد خود را ددر این راه همراه کند، برخی کشورهای خریدار نفت ایران تن به خواسته آمریکا داده اند، هند، کره و ژاپن تاکنون تصمیم گرفته اند از ایران نفت خریداری نکنند. هنوز تکلیف پول فرش قبلی نفت ایران به کشورهای خریدار روشن نیست.
برجام همچنان در حال وارد کردن خسارت به کشور است، اگر پیش از برجام نفت ایران محدود فروش می روفت و رقم قابل توجهی نبود، اما پس از برجام نفت ایران از فروش روزانه ۵۰۰ هزار بشکه، نزدی به ۳ میلیون بشکه در روز رسید که رقم قابل توجهی است. اما پول آنها وارد کشور نشد.
حال این ۳۰۰ میلیون یورویی که ایران می خواهد از حساب بانک آلمانی برداشت کند چه منبعی دارد، هنوز مسئولین در این باره اظهار نظر نکرده اند، اما رسانه های آلمانی به نقل از مقامات این کشور گزارش داده اند که ایران برای تأمین ارز مورد نیاز خود به ویژه برای سفرهای خارجی و زیارتی به ارز نیاز دارد برای همین چنین درخواستی داده است.
روزنامه بیلد چاپ آلمان در همین زمینه نوشته است که نهاد مالی مسئول در آلمان در حال بررسی این درخواست است و مقامات ارشد دفتر صدر اعظم آلمان، وزارت دارایی و وزارت خارجه را در جریان موضوع گذاشته است.
نتیجه برجام اکنون به اینجا رسیده است که باید برای دارایی های خود از آلمان اجازه بگیریم که آیا آنها اجازه می دهند ما پول خود را برداریم یا نه؟!
قرار بود برجام عزت ایران را نیز بازگرداند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
استفاده از مطالب سايت دیجیکالا مگ فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت به شرکت نوآوران فن آوازه (فروشگاه آنلاین دیجیکالا) تعلق دارد.