قابل توجه مسئولین! مراقب باشید یک شبه گدا نشویم
به گزارش خبرنگار اتاق خبر ۲۴:
دلار این پول آمریکایی که دنیا را به تسخیر خود در آورده است، با وجود بدهی بیش از ۲۰ تریلیون دلاری آمریکا زادگاه این پول کثیف، چگونه توانسته همچنان خود را به دنیا تحمیل کند؟
آمریکا، امروز با ۲۰ تریلیون دلار بدهی، بدهکارترین کشور جهان است، این بدهی سنگین، «دلار» را در فهرست بیارزشترین ارز جهان قرار داده اما ایالات متحده توانسته است با مبنا قرار دادن دلار در همه مبادلات جهانی، ارز خود را تنها ارز مرجع کند.
همین دلار اکنون در جنگ اقتصادی به میدان آمده و یکه تازی می کند. برای این که شرایط ارزی کشور به چنین روزهایی نکشد، هشدارهای لازم برای جلوگیری از آن داده شده بود.
رهبر معظم انقلاب با دیده بانی دقیق خود و آینده پژوهی که افق ها را به خوبی رصد می کند، این بار نیز درباره دلار و ارزهای رایج خارجی که در معاملات اقتصادی ایران به کار می رود هشدار دادند و حتی راهکار هم ارائه کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ها پیش که اکنون بیش از ۲۰ سال از آن زمان میگذرد درباره اقتصاد بدون نفت نیز پیشنهاد و راهکارهای لازم را به دولت وقت و دولت های بعدی ارائه کردند.
کم توجهی و بی توجهی دولتمردان است که باید از سوی مردم مطالبه شود و این مطالبه گری باید از سوی مسئولین نیز پاسخ داده شود، هر بخش و سازمانی که در مسئولیت های خود ضعف و نقص دارد باید پاسخگوی اعمال خود به مردم باشد، دولت، مجلس، قوه قضاییه و هر دستگاهی که در کشور وجود دارد وظیفه دارد در قبال ضعف های مدیریتی به مردم پاسخ دهد.
رهبری نظام اسلامی دیده بانی کرده اند، همه چیز را زیر نظر دارند، رصد کرده و می دانند که چه باید کرد، راهکارها را ارائه می دهند، بر روی همه سیاست های ابلاغی از سوی ایشان کار کارشناسی علمی انجام شده است. حتی سخنان ایشان در باره برخی معضلات و مشکلات اقتصادی، با ارائه راهکارهای علمی و عملی است که باید از سوی مسئولین به ویژه دولت با توجه زیاد روبرو شود.
دلار یکی از معضلات اقتصادی ایران است، وابستگی شدید به این ارز حتی برای بسیاری از کشورهای دنیا دردسر ساز بوده است، در حالی که بدهی بیش از ۲۰ تریلیون دلاری آمریکا نباید اجازه بدهد که دلار ارز مرجع و رایج دنیا باشد.
درباره این موضوع رهبری معظم انقلاب اسلامی سخنانی دارند که بازخوانی آن میتواند روشن کند که پس از گذشت نزدیک به ۳ سال از آن سخنان، وضعیت اقتصادی کشور چرا اینگونه است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار فرمانده نظامی ارتش و سپاه در سالروز گرامیداشت دفاع مقدس که به تاریج ۲۸ شهریور سال ۱۳۹۵ انجام شد درباره دلار چنین گفتند؛ «اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات دادهاند و برای آنها الگو خواهند شد.»
اما متأسفانه با وجود چنین توصیه و هشداری می بینیم که مسئولین هیچ اقدامی برای خلاص شدن از شرّ دلار انجام نمی دهند، بلکه برنامه ریزی ها و تصمیمات به گونه ای در بانک مرکزی پیش می رود که باعث تشدید اوضاع نیز می شود.
رهبر معظم انقلاب حتی این راهکار را به پوتین که به تهران سفر کرده بود می دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای در تاریخ ۱۰ آبان ۹۶ در دیدار رئیس جمهور روسیه با ایشان فرمودند؛ «بدون توجه به تبلیغات منفی دشمنان برای تضعیف روابط کشورها، میتوانیم تحریم های امریکایی ها را با روشهایی از جمله حذف دلار و جایگزین کردن پول ملی در معاملات اقتصادیِ دو یا چند جانبه، بیاثر و امریکا را منزوی کنیم.»
این پیشنهاد باید از سوی کدام یک از قوای سه گانه پیگیری شود؟ مجلس، قوه قضاییه، دولت؟
گزینه یا گزینه های مورد نظر روشن است، نقش اول را دولت و سپس مجلس بر عهده دارند که می بایست چنین پیشنهادهای راهبردی را پیگیری کنند، امور اجرایی و قانون گذاری در دست این دو قوه است.
حضرت آیت الله خامنه ای حتی چند سال پیش پیشنهاد تأسیس اوپک گازی را دادند که می توانست مقابل اقداماتی که آمریکا علیه صدور نفت ایران انجام می دهد پاتک خوبی باشد.
طرح تأسیس اوپک گازی در ۱۰ بهمن ماه سال ۱۳۸۵ از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار ایگور ایوانف دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد.
حضرت آیت الله خامنهای در آن دیدار با اشاره به وجود نزدیک به نیمی از ذخایر گاز جهان در روسیه و ایران پیشنهاد کردند که این دو کشور با کمک یکدیگر میتوانند بنای یک سازمان مربوط به همکاریهای گازی را همچون اوپک پایهگذاری کنند که بعدها در سفر مقامهای روسی به قطر، یکی دیگر از کشورهای دارنده ذخایر عظیم گازی، این پیشنهاد به آن کشور نیز ارائه و با موافقت مقامهای دوحه روبرو شد.
جیمز ریکاردز، مشاور تهدیدات مالی و جنگ نامتقارن در سازمان «سی آی ای» و وزارت دفاع آمریکا پنتاگون درباره تبعات چاپ دلار در کشورش گفته است؛ «چاپ دلار در داخل آمریکا یعنی بالا رفتن تورم در چین، گران شدن مواد غذایی در مصر و ایجاد حباب در بازار سهام برزیل.»
چنین تبعاتی اکنون به دیگر کشورها نیز سرایت کرده و ایران را درگیر خود ساخته است.
بحرانی که سال ها پیش در دهه ۷۰ خورشیدی در جنوب شرق آسیا اتفاق افتاد یکی از دلایل آن خارج کردن سرمایه گذاری های آمریکا و کشورهای غربی در برخی از کشورهای آن منطقه بود، سرمایه ها همه با دلار بود و خروج آنها باعث بحران شدید اقتصادی شد.
رهبر معظم انقلاب از دیدار ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی خاطره ای را درباره آن بحران اقتصادی چنین تعریف می کنند؛«ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی – که بسیار هم آدم پُرکار و دقیق و جدی و پایبندی بود – به تهران آمد، به دیدن من هم آمد؛ همان اوقات بود که تحولات گوناگونی در آسیای شرقی اتفاق افتاده بود؛ در مالزی، اندونزی و تایلند و زلزله اقتصادی به وجود آمده بود. همین سرمایه دار صهیونیستی و بعد سرمایه دارهای دیگر، با بازیهای بانکی و پولی توانستند چند تا کشور را به ورشکستگی بکشانند. در آن وقت ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد. ( بیانات در دیدار دانشگاهیان سمنان ۱۸ آبان ۸۵)
اگر می خواهیم یک شبه همچون مالزی گدا نشویم نباید فرصت را از دست بدهیم، آیا یک مسئول اجرایی همچون ماهاتیر محمد در ایران وجود دارد که بتواند بحران اقتصادی کنونی را به سلامت بگذراند؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
استفاده از مطالب سايت دیجیکالا مگ فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت به شرکت نوآوران فن آوازه (فروشگاه آنلاین دیجیکالا) تعلق دارد.